Direct contact? Bel: +31 (0)88 06 06 100

Home > Blog > CoffeeClick gekozen door Avalex op duurzaamheid...

CoffeeClick gekozen door Avalex op duurzaamheid, afvalvermindering en kwaliteit

CoffeeClick gekozen door Avalex op duurzaamheid, afvalvermindering en kwaliteit

Avalex is op 2 april 2001 opgericht door de gemeenten Leidschendam, Rijswijk en Voorburg en is een betrouwbare partner van haar gemeenten in de uitvoering van afvalinzameling en duurzame inzet van grondstoffen, op milieubewuste en maatschappelijke manier. Met als doel een afvalloze regio, door de verwaarding van afval naar grondstoffen.

In februari 2019 startte Avalex haar zoektocht naar een nieuwe koffieleverancier. Via een aanbestedingsprocedure werd een aantal partijen gevraagd in te schrijven, waaronder CoffeeClick. Onze inschrijving werd als beste beoordeeld op duurzaamheid, afvalvermindering en kwaliteit. De combinatie van gecertificeerde koffie (UTZ), een unieke rietsuikerstam-koffiebeker (voor deze bekers hoeven er geen bomen gekapt te worden, want zij worden gemaakt uit het restafval van de rietsuikerwinning), energiezuinige en herbruikbare espresso-apparatuur en Fairtrade thee gaf de doorslag, naast uiteraard het aanbieden via een vast inkooptarief per consumptie en het hoge service-level van CoffeeClick.

Tijdens een tweedaagse smaaktest werden alle medewerkers in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven over de verschillende afstellingen en recepten. Uiteindelijk volgde uit deze smaaktest een algeheel voorkeurs-smaakpatroon, dat in de apparatuur werd ingesteld. In de eerste week van juni werden de machines geplaatst en de eerste reacties waren overweldigend!

Ontdek CoffeeClick