Direct contact? Bel: +31 (0)88 06 06 100

Home > Blog > Perfectie creëren

Perfectie creëren

Perfectie creëren

De juiste koffie vinden is een ware kunst, het mengen van koffiebonen om een perfecte melange te creëren is en blijft een harmonieus geheel. Elke koffiesoort heeft namelijk zijn eigen verhouding tussen zoet, bitter, aroma, rinsheid en specifieke body. Koffie blijft immers een natuurlijk product. Geen enkele oogst is dus hetzelfde. Bijzonder genoeg smaakt de koffie die je drinkt toch altijd hetzelfde. Dit komt door het melangeren van de koffiebonen. De smaken komen pas goed tot hun recht, wanneer ze goed worden gemengd.

 


Nadat de melangeur de monsters koffie heeft beoordeeld op hun kenmerken, gaat hij aan de slag om de diverse bonen te mengen zodat er één geheel ontstaat. Wanneer het recept ook maar iets wordt aangepast, kun je bij wijze van weer een nieuw merk lanceren. Hierdoor kan een melangeur eindeloos melanges creëren en begrijp je hoogstwaarschijnlijk ook waarom er zo ontzettend veel koffiemerken op de markt zijn.
Naast alle verschillende melanges bestaan ook Single Origin en Single Estate melanges. Een Single Origin is een melange die uit één land of streek komt. Hierdoor kun je alle kenmerken van de plek van herkomst goed proeven. Wanneer je op zoek bent naar een koffie van één plantage, kom je al gauw uit bij een Single Estate koffie, een uitmuntende koffie met mooie en unieke smaken.
Wat drink jij het liefst? Ronde smaken en toegankelijk of juist krachtig en specifiek?

Ontdek CoffeeClick