Mythe ontrafeld…

Nieuws 26 juni 2020 Nick Murauer

Een raadsel op deze warme dag..

Deze keer hebben we een raadsel voor jullie.. Wat hebben de volgende data gemeen: 5 april, 6 april, 8 april, 21 mei, 2 juni en vandaag 26 juni..

Ik hoor je denken.. 

Wat zal het zijn..

Wat random data..

Oke daar komt ‘ie.. 

Het was warm.. Zeg maar gerust heet.. Héél heet.. Keer op keer de warmste dag van het jaar, tot de volgende hem overtreft..

En misschien is het een open deur intrappen, maar er is een ding wat heel belangrijk is op dagen met deze temperaturen. Drinken. Heel veel drinken. Maar weer niet te veel. En alcohol telt niet 😉 Maar wat mag dan wel? 

Eeuwenoude mythe..

Er bestaat al zo lang er koffie wordt gedronken een misverstand over de vochtafdrijvende werking ervan. Die heeft koffie namelijk niet. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat koffie géén vochtafdrijvende werking heeft. Koffie bevat cafeïne (weer zo’n open deur..), bevordert de concentratie én heeft een oppeppend en diuretisch effect. Diu-wát? Diuretisch. Dit betekent dat de aanmaak van urine in de nieren wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat je net even sneller moet plassen na het drinken van een kop koffie. Ons advies? Drink er een glaasje water bij.. Dan weet je zeker dat jouw vochtgehalte op peil blijft. 

Nog zo’n raar verhaal..

Misschien heb je het wel eens gehoord. Het zou zo zijn dat je wanneer je het warm hebt beter een kop koffie of thee kan nemen in plaats van dat ijskoude glas water. Je lichaam zou dan afkoelen als reactie op de tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur. Het is een goed verhaal. En ook waar. Maar er is een maar.. Om je lichaamstemperatuur te laten dalen zou je héél veel warme dranken moeten drinken, anders is er geen effect.  

Dus ons advies! Drink genoeg heerlijke koffie! En natuurlijk genoeg water… 

Nog geen heerlijke koffie op kantoor? Kijk dan even naar ons all-in koffieconcept

Geen ijskoud water op kantoor? Dan hebben wij óók nog een waterconcept!