Wat kan je geloven?

Nieuws 24 april 2020 Nick Murauer

Wat is er waar van alle koffie verhalen?

We kennen ze allemaal wel. De wildste verhalen wat betreft koffie. Iedereen weet wel iets te vertellen over deze populaire drank, maar is het allemaal waar? Wij hebben een aantal van deze uitspraken onderzocht en in deze blog voor je opgesomd.

Koffie is lekkerder wanneer je het drinkt uit jouw favoriete kopje

Volgens verschillende psychologen is dit een feit. Cafeïne is voor veel mensen een soort verslaving. En wat er dan gebeurt? De hersenen ontwikkelen een voorkeur voor de manier waarop het product wordt aangeboden. Dus jij kan daadwerkelijk meer genieten van die heerlijke verse bonenkoffie wanneer je het drinkt uit jouw favoriete kopje of mok.

Op koffiebonen kauwen helpt tegen knoflookadem

Dit is een zogenoemd ‘broodje aap’ verhaal. Om knoflookadem tegen te gaan raden wij aan te kauwen op peterselie, anijszaad of rauwe selderij. Verder helpen ook groene thee en melk. Het kauwen op koffiebonen is zinloos.

Koffie is gezond

Dit zal je vooral koffieliefhebbers horen zeggen. Is het waar? Ja! Naast dat deze heerlijke drank een bijdrage levert aan de dagelijkse hoeveelheid vocht, beschermt het tegen diabetes, de ziekte van Parkinson, Alzheimer en slokdarmkanker. Elk kopje koffie bevat waardevolle mineralen en vitamine B3… Dus neem vooral nog een kopje! ?

Koffie helpt tegen de werking van alcohol

Dat zou goed uitkomen he? Maar helaas. Cafeïne heeft geen negatieve werking op de effecten van alcohol op reactietijd en geheugen. Wat wel zou kunnen helpen is de verwachting dat koffie een neutraliserende werking zou hebben. Dat zou enigszins kunnen zorgen voor veranderingen in het gedrag van een persoon.

Van koffie moet je vaker plassen

Dat is zeker waar! Net als de hersenen hebben ook de nieren veel adenosinereceptoren. Deze receptoren worden geblokkeerd door cafeïne. Het gevolg hiervan is dat meer urine wordt geproduceerd. Daarbij zorgt cafeïne ook voor een snellere uitscheiding van vocht uit het lichaam.

Koffie doet vermoeidheid afnemen

Ook waar! Cafeïne beïnvloed de alertheid. Cafeïne wordt snel opgenomen in het bloed en na ongeveer 2 tot 2,5 uur is de werking het grootst. Cafeïne werkt direct op de hersenen en stimuleert daarbij de afgifte van adrenaline.

Bij CoffeeClick betaal je echt één vaste prijs per kopje

FEIT! Het all-in koffieconcept van CoffeeClick garandeert echt één vaste prijs per kopje. Één factuur waarop alles is inbegrepen. Hoe fijn is dat? Voor deze vaste prijs per kopje ontvang je een hoogwaardige koffiemachine, wekelijks vers gebrande koffiebonen én onze perfecte serviceverlening. Meer weten? Bekijk onze vaste prijs per kopje pagina, waar wij het nogmaals helemaal uitleggen. https://www.coffeeclick.nl/ons-concept/vaste-prijs-per-kopje-koffie/