Direct contact? Bel: +31 (0)88 06 06 100

Home > Koffiebonen > Arabica Koffiebonen

Arabica Koffiebonen

Arabica koffie is al decennia lang de meest gedronken koffie ter wereld en vormt ongeveer 70% van de wereldwijde productie van koffie. De Arabica bonen worden op extreem grote hoogte geteeld. De plant groeit namelijk op hoogten tussen de 1.000 en 2.000 meter, deze hoogte hebben de Arabica koffiebonen nodig om te kunnen groeien zonder al te veel last te hebben van ziektes en parasieten. Hierdoor hoeft de plant een stuk minder cafeïne aan te maken en heeft de koffieboon een zachtere smaak. Naast deze hoogte groeien de Arabica planten in een mild klimaat, waar deze dan ook de milde en aromatische tonen aan te danken heeft.

Omdat de Arabica plant op zulke grote hoogtes groeit, is het voor de koffieboeren een stuk moeilijker om de bonen te plukken. De boeren kunnen namelijk geen gebruik maken van machines, zij plukken onze bonen met de hand. Het voordeel hiervan? Alléén de rijpe koffiebonen worden geplukt, hierdoor is de kwaliteit van onze melanges van een ongekend niveau.

Ontdek hieronder de Arabica koffiebonen van CoffeeClick.

Proef deze koffie

Goede koffie? Over smaak valt wel degelijk te twisten. Ons oordeel over de koffie komt tot stand in ons hoofd, hart en onderbuik. Hierdoor heeft iedereen een andere beleving bij koffie en is het ook niet uit te leggen hoe onze smaakt. Kom daarom gerust eens proeven. Vul uw gegevens hiernaast in en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen. U bent namelijk van harte welkom in onze showroom.

Proef afspraak maken