Direct contact? Bel: +31 (0)88 06 06 100

Home > Koffiebonen > Special Roast

Special Roast

Speciaal voor de echte koffieliefhebber biedt CoffeeClick de mogelijkheid tot het vervaardigen van een eigen koffiebonen blend, een “branding op maat”. Indien gewenst zal in combinatie met onze familiebranderij een Private Label worden ontwikkeld, waarin de kritische koffiedrinker zijn of haar smaakbeleving kan optimaliseren.

Met Special Roast bieden wij een private label koffiebranderij waar hoogwaardige- en op ambachtelijke wijze koffie voor liefhebbers wordt gebrand. We hebben voor elk wat wils, van kwalitatieve melanges en blends tot “single lot specialty coffees”. Bij ons is je eigen koffie uniek en dus altijd bijzonder. Zeker voor jou!

Gespecialiseerd in het leveren van maatwerk, vertalen we de wensen door in een koffie die het beste past bij de opdrachtgever. Er wordt sedert jaar en dag gewerkt met een Probat UG22 brander uit 1963 in combinatie met een voor Europa uniek geautomatiseerd silosysteem voor het melangeren van de groene koffiesoorten. Door deze efficiency kunnen wij zowel kleinschalig branden alswel opdrachten tot branden van een een groot bonenvolume aan.

Private label koffie is de laatste jaren sterk gegroeid. Bij onze afdeling Special Roast nemen we kwaliteit als uitgangspunt. Die kwaliteit uit zich in de koffie die wij branden, de manier van verpakken, de service en flexibiliteit die we leveren en onze apparatuur.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Samen gaan we op zoek naar de koffie die het beste past bij jouw als persoon of als bedrijf. De regie voeren we in nauw overleg met als doel ervoor te zorgen dat de eindgebruiker de gewenste koffie drinkt. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

We doorlopen voor dit eindproduct “op maat” een aantal stappen:

1. Selectie van koffiebonen

In onze branderij hebben we een breed assortiment groene koffiebonen uit verschillende koffiegebieden. Of het nu Afrika, Zuid Amerika of Azië is, er is een scala aan mogelijkheden waaruit de opdrachtgever kan kiezen. Uiteraard begeleiden we dit proces en geven nauwgezet advies in deze. Ben je op zoek naar een specifieke boon, dan gaan wij samen met onze groene bonen-inkoper op zoek naar de mooiste bonen die passen bij de gestelde specifieke wensen.

2. Cuppen

Aan de hand van de vooraf besproken informatie stellen wij een aantal koffies samen die we met elkaar, als een soort panel, gaan proeven in de Cuppingruimte. We nemen de betrokkenen mee door het ‘Cupping’ proces, alwaar we de aroma’s en smaken van geselecteerde bonen kunnen vergelijken. Uiteindelijk nemen we samen beslissingen en wordt een eigen blend of single gecreëerd.

3. Branden

Zodra we de unieke koffie hebben geïdentificeerd en de verpakking gereed is, gaan we aan de slag met het branden van de bonen om de perfecte koffie te maken. Koffie branden is een complex proces waarbij een nauwkeurige balans van temperatuur en tijd bepalend is voor de manier waarop de suikers uit de groene bonen omgezet worden in aangename aroma’s van fruit, noten, bloemen en nog veel meer. In onze branderij nemen we de mensen graag mee in de wereld van aroma’s, emotie en vakmanschap. Gewoon op de werkvloer. 

De minimale hoeveelheid die we hanteren voor een Special Roast is 32 kg per bestelling. 
Vers gebrande Special Roasts zijn écht vers en telkens weer bijzonder en zouden idealiter het best te gebruiken zijn binnen 2 maanden na productie. 
Wij hanteren bij dit stuk maatwerk een levertijd van 5 werkdagen per branding, dus op tijd bestellen is evident.

4. Verpakken van special roast

Je kunt bij een Special Roast product kiezen uit verschillende soorten verpakkingen, van 150 gram tot 1 kg zakken. Door middel van een bedrukte sticker, een stempel of een combinatie hiervan personaliseren we het eigen merk tot iets speciaals. Het is bij ons zelfs mogelijk om bij een bepaalde afname een fraaie verpakking op maat te laten maken. 

Bijvoorbeeld met beeldmerk, logo en huisstijlkleurstelling van je organisatie. 
Zodra we de unieke koffie hebben geïdentificeerd en de verpakking gereed is, gaan we aan de slag met het branden van de bonen teneinde jouw Maatpak koffie te maken. 

5. Genieten

Nadat de Special Roast Koffie gepersonaliseerd is verpakt en geleverd stelt de Barista van CoffeeClick de espressomachine op maat af. Ook hier geldt weer dat alles verloopt conform de wensen en eisen van de specifieke koffiebeleving die binnen de organisatie van de opdrachtgever is gewenst. Gedurende de jaren van samenwerking is een constante fijn-afstelling van smaak, geur en beleving van belang. Wij zijn er als koffiespecialisten op gebrand de eindgebruiker wild enthousiast te maken – en te houden -  telkens weer.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bel mij terug

 
Ontdek CoffeeClick