Beschrijving
Deze heerlijke volle houdbare melk bevat veel bouwstoffen als calcium en eiwitten. De houdbare melk wordt door middel van een speciale productietechniek zeer kort verhit. Hierdoor blijven de vitaminen, mineralen en de goede smaak van verse melk behouden. Het grote voordeel is dat de melk (ook buiten de koelkast) lang te bewaren is. Na openen beperkt houdbaar.
Melk producten
De cappuccino dankt zijn naam aan de kleur van de pij van de Kapucijner monnik. Als de cappuccino goed gemaakt is, wordt het witte melkschuim omrand door het bruin van de cremalaag van de espresso. Een volledige witte kop op de cappuccino is meestal het gevolg van een gebrekkige schuimtechniek. Het schuim wordt bovenop de koffie geschept met een lepel en om dan toch nog iets van een karakteristieke cappuccino kleur te krijgen wordt de cacaopoeder boven gestrooid. Cacaopoeder is te donker van kleur, doet afbreuk aan de smaak van de koffie en heeft voornaamste eigenschap dat het de schuimlaag aanvreet. Maar hoe maak je perfecte cappuccino met het perfecte melkschuim?