Duurzaamheid

Duurzaamheid

It’s all about sustainability...

Als duurzame koffieleverancier neemt CoffeeClick jou mee in de reis van heerlijke verse bonenkoffie én de perfecte servicelevering. Een duurzame reis. En ons verhaal doen wij alleen nét even anders. Wij starten aan het einde en gaan helemaal terug naar het begin.
Benieuwd hoe wij bijdragen aan de toekomst?

Duurzaam afbeelding

Wat eraan vooraf gaat..

Bij koffie hoort residu. Met iedere click zorg je namelijk voor een klein beetje koffieresidu. En die residu gaat niet verloren. Goed voor de GFT en kunnen we duurzaam verwerken.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Hoogwaardige apparatuur

Energiezuinige, hoogwaardige en professionele koffiemachines. Voorzien van energielabel A en met een levensduur van 8 jaar. Is de levensduur verlopen? Dan recyclen we de machine voor 95%.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Biologisch afbreekbare koffiebekers

Naast diverse herbruikbare bekerconcepten bieden wij een unieke single-use koffiebeker van bagasse. Milieuvriendelijk, functioneel en efficiënt.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Herbruikbare verpakkingsmaterialen

CoffeeClick heeft gedacht aan duurzame koffiezakken en dozen. Vrij van aluminium en geschikt voor PMD-inzameling. Het karton is volledig recyclebaar en geschikt voor papierinzameling.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Perfecte serviceverlening

Dat kunnen we alleen bieden bij jou op locatie. De reis naar jou doen we in elektrische auto’s. Het totale wagenpark is namelijk (bijna) helemaal elektrisch. Daarbij draagt CoffeeClick bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ons doel? In 2025 een 100% elektrisch wagenpark!

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Co2 gecompenseerde verzending

De koffiebonen worden naar CoffeeClick geleverd door dienstverlener Tielbeke. Met een 3e Lean & Green Star zijn zij goed op weg naar zero-emission. Nu behoren zij tot de top-20 minst-uitstotende vervoersbedrijven van Nederland!

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Branding

De branding van onze koffiebonen gebeurt net als de verwerking bij Neuteboom. Zij werken energie-efficiënt en volgens de laatste normen. Zij hebben dan ook het ‘Climate Neutral Certificate’.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Verwerking

Bij CoffeeClick stopt verantwoord ondernemen niet bij de boon. Branderij Neuteboom volgt een internationale norm gericht op een continue verbetering van de energieprestaties, met begrip van energie-efficiëntie, energiegebruik en -verbruik. En daar blijft het niet bij. Neuteboom neemt sinds 2005 deel aan de MJA3 afspraken voor de sector koffiebranderijen.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Oogsten

Ook bij het oogsten van de koffiebonen houden we rekening met mens en milieu. Hierbij staan de richtlijnen van Fair Trade centraal.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Groeiproces

De duurzame koffiebonen van CoffeeClick worden biologisch geteeld. Dat betekent dat zij moeten voldoen aan strenge eisen.

Lees meer

Duurzaam afbeelding

Plantage

En dan nog de plantage. Ook hier wordt gedacht aan mens- en milieu. Zo zijn de plantages UTZ- en Rainforest Alliance gecertificeerd.

Lees meer