Duurzaamheid

Een beter milieu, begint bij jezelf. CoffeeClick praat niet over duurzaam ondernemen, wij doen het! Een keuze voor CoffeeClick betekent een keuze voor;

Gecertificeerde koffie en thee:

Herbruikte en herbruikbare verpakkingsmaterialen:

Onze koffiezakken zijn vrij van aluminium en daardoor geschikt voor PMD inzameling;

De dozen zijn van gerecycled karton en daardoor geschikt voor papier inzameling.

Apparatuur:

Energie-efficiënt en veelal voorzien van energielabel A;

Optimale benutting van de technische levensduur;

In-house refurbish-afdeling voor occassion-apparatuur;

Recyclability van minimaal 95%; end-of-life apparatuur volgens WeCycle richtlijnen verwerkt tot nieuwe producten en/of toepassingen.

Koffiebekers:

FSC-keurmerk ; de grondstoffen komen uit verantwoord beheerde bossen;

Onze CoffeeClick rietsuiker-koffiebekers hebben geen boom nodig als primaire grondstof. Deze beker bestaat uit afvalmateriaal uit de rietsuikerindustrie en is na gebruik geschikt voor verwerking via GFT-afval en levert zo biogas en compost op.

Koffieresidu:

Wist u dat koffieprut een kwaliteitsinjectie geeft aan GFT-afval? CoffeeClick adviseert dan ook om uw koffieprut aan te bieden aan uw GFT-verwerker. Vaak is dit zelfs kostenloos en na verwerking levert uw koffieprut biogas en compost op. Zo ontstaat een 100% biologische kringloop. Uiteraard levert CoffeeClick u graag de GFT-geschikte inzamelzakken.

Wagenpark:

CoffeeClick stimuleert het gebruik van elektrische, hybride- en zuinige brandstofvoertuigen. Naast ons pand zijn laadpunten geplaatst om ons doel te kunnen bereiken. Dat is om 50% van het volledige wagenpark 100% elektrisch te laten zijn in 2020.

Twee van onze duurzame klanten: