Achtergrond afbeelding CoffeeClick

Duurzaamheid

Kies voor duurzame koffie

CoffeeClick praat niet alleen over duurzame koffie op kantoor of de vereniging, wij leveren het ook!
Een keuze voor CoffeeClick betekent een keuze voor:

Gecertificeerde koffie en thee

De melanges van CoffeeClick zijn voorzien van het UTZ-keurmerk. Dit houdt in dat de koffiebonen afkomstig zijn van plantages waar de boeren oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor arbeiders. Hierdoor ben je bij jou op kantoor of de vereniging altijd verzekerd van duurzame koffie.

logos

Hergebruikte en herbruikbare
verpakkingsmaterialen

Onze koffiezakken zijn vrij van aluminium en daardoor geschikt voor PMD inzameling. Daarbij zijn de dozen gemaakt van gerecycled karton en geschikt voor papier inzameling.

CoffeeClick Bins voor afvalscheiding

Afval is eveneens een kans voor verduurzaming. De CoffeeClick Bin is stijlvol, 100% circulair én zorgt ervoor dat het scheiden van afval een boost krijgt! Gemaakt van duurzame materialen en made in Holland. De CoffeeClick bins zijn geschikt voor zowel bedrijven als verenigingen. Samen zorgen wij voor een schonere werkplaats, een gezondere werkplek en een duurzame wereld. En wil je de bin volledig gepersonaliseerd? Dan kan dat uiteraard ook door een unieke wrapping!

De Afvalbak CoffeeClick

Apparatuur

Onze apparatuur is energie-efficiënt en veelal voorzien van energielabel A. De technische levensduur van de machines wordt optimaal benut dankzij uitvoerig en periodiek technisch onderhoud. CoffeeClick heeft daarnaast een in-house refurbish-afdeling voor occassion-apparatuur.

Verder heeft de apparatuur een recyclability van minimaal 95% en wordt end-of-life apparatuur volgens WeCycle richtlijnen verwerkt tot nieuwe producten en/of toepassingen.

machine

...De doelen die wij steunen

UTZ / Fair tea foundation

CoffeeClick staat voor het betalen van een eerlijke prijs voor producten. Dit geldt voor zowel in- als verkoop. Daarom werken wij ook met het UTZ certificaat en de Fair tea foundation. Deze organisaties staan voor eerlijke handel en strijden voor betere werkomstandigheden voor werknemers op koffie- en theeplantages.

Fairtrade Original

In Nederland zijn zij beter bekend als het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie strijdt voor een betere plaats in de handelsketen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij leven van de opbrengsten en investeren in een duurzame toekomst.

FSC / Black Jaguar Foundation

Deze organisaties strijden voor meer groen in de wereld. Zo zorgt FSC voor de bescherming van wereldwijde bossen. Op deze manier kunnen we blijven genieten van natuurlijke producten zoals hout en papier. De Black Jaguar Foundation zet zich in voor de beplanting van de Araguaia Biodiversity Corridor in Zuid Amerika.

Koffiebekers

Onze biologisch afbreekbare koffiebekers met FSC-keurmerk worden CO2 neutraal geproduceerd met grondstoffen uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast leveren wij CoffeeClick rietsuiker-koffiebekers. Deze beker heeft geen gekapte boom nodig als primaire grondstof, omdat deze hoofdzakelijk bestaat uit afvalmateriaal uit de rietsuikerindustrie. Na gebruik is deze beker geschikt voor verwerking via GFT-afval en levert zo biogas en compost op in plaats van restafval.

sustainability logo

Wagenpark

CoffeeClick stimuleert het gebruik van elektrische, hybride- en zuinige brandstofvoertuigen, hierom zijn er naast ons pand laadpunten geplaatst om ons doel te kunnen bereiken. Op dit moment is 60% van ons wagenpark elektrisch. Het uiteindelijke doel is om het volledige wagenpark 100% elektrisch te laten zijn in 2025.

Wagenpark

Koffieresidu

Wist u dat koffieprut een kwaliteitsinjectie geeft aan GFT-afval? CoffeeClick adviseert dan ook om uw koffieprut aan te bieden aan uw GFT-verwerker. Vaak is dit zelfs kostenloos en na verwerking levert uw koffieprut biogas en compost op. Zo ontstaat een 100% biologische kringloop. Uiteraard levert CoffeeClick u graag de GFT-geschikte inzamelzakken.

Deze bedrijven kiezen voor CoffeeClick
vanwege haar duurzame aanpak

Wat is jouw prijs per kopje?