Breng jouw kantoor weer tot leven met koffie

Blog 23 november 2022 Patrick Schokker
Machine-1-scaled-e1620041959525

THUISWERKEN HEEFT NIET ALLÉÉN VOORDELEN

Dat werknemers niet 5 dagen op kantoor aanwezig hoeven zijn om hun werkzaamheden effectief te verrichten, is de afgelopen jaren aangetoond. Toch laat recent onderzoek zien dat thuiswerken voor organisaties minder aantrekkelijk is dan op het eerste gezicht lijkt. Dat heeft PWC, een van de grootste accountantskantoren ter wereld, aangetoond. Het kantelpunt bevindt zich bij 3 of meer dagen thuiswerken. Dit leidt logischerwijs tot minder samenwerking tussen collega’s, maar ook tot een vermindering van de betrokkenheid bij de organisatie, een gevoel van isolatie en meer stress. De kosten hiervan komen uiteindelijk voor de rekening van de werkgever en kunnen oplopen tot een landelijk totaal van zo’n 2 miljard. 

Section Image

DE SOCIALE ONTMOETINGSPLAATS VOOR COLLEGA’S

Om werknemers toch weer naar kantoor te laten komen wordt deze omgeving vaak opgeknapt. Vraag die hierbij centraal moet staan is wat maakt het kantoor of de sociale ontmoetingsplek nu écht aantrekkelijk voor werknemers? Een maand geleden verscheen er een artikel een artikel van de NOS waaruit bleek dat werkgever thuiswerkers lokt met bijvoorbeeld een smoothie bar, filmavondjes of een power-nap unit. 

MAAR LATEN WE BEGINNEN BIJ HET BEGIN

De ontmoetingsplek van het kantoor, de koffiemachine. Hoe is het gesteld met de koffie op het kantoor? Zorg er voor dat werknemers hun dag kunnen beginnen met een heerlijk kopje verse bonenkoffie zodat zij zich thuisvoelen. Zorg dat zij even dat rustmomentje kunnen pakken, met een collega of alleen, onder het genot van hun favoriete koffiedrank. Zo wordt dat heerlijke kopje koffie een secundaire arbeidsvoorwaarde! 

Koffiemachine-als-sociale-meetingplaats

HET KANTOOR ALS SOCIALE ONTMOETINGSPLAATS

We weten het eigenlijk allemaal, koffie op kantoor is naast soms hoognodig ook een sfeermaker. Koffiepauzes bieden de nodige momenten van rust en ontspanning die werknemers nieuwe energie geven en hun concentratie verbeteren. Ze bieden collega’s ook de kans om op een persoonlijk niveau met elkaar in contact te komen, iets waar vaak gebrek aan is wanneer werknemers op afstand werken. Goede koffie draagt bij aan de verbinding van het team, wat weer kan bijdragen aan de prestaties.

koffie-als-sociale-ontmoetingsplaats

HET KOPJE KOFFIE WAARVOOR JE NAAR KANTOOR KOMT

Als je het kantoor weer tot leven wilt brengen na de pandemie, adviseren wij uiteraard te beginnen met de koffievoorziening. Serveer jouw werknemers een kopje koffie op het werk waarvoor zij weer naar kantoor willen komen. Het all-in koffieconcept van CoffeeClick helpt jouw organisatie hier bij. Geen onvoorziene kosten, altijd perfecte service en hoogwaardige apparatuur naar keuze. Allemaal tegen één vaste prijs per kopje. Ben jij klaar om te investeren in een bruisende sociale werkplek voor je werknemers?