De voordelen van porseleinen koffiekopjes en waarom je zou moeten overstappen

Blog 6 september 2023 Patrick Schokker

NIEUWE REGELING: HET EINDE VAN WEGWERPBEKERS

Vanaf 1 januari 2024 zet ons land een belangrijke stap richting duurzaamheid. Op deze datum worden wegwerpbekers en -bakjes met plastic verboden binnen bedrijven, kantoren en instellingen. Met deze nieuwe regels wordt de urgentie om te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven, zoals porseleinen kopjes, onmiskenbaar. Dit biedt bedrijven een uitgelezen kans om hun duurzaamheidsinspanningen te versterken en tegelijkertijd de koffiebeleving te verbeteren.

Section Image

DE IMPACT VAN HET JUISTE KOPJE

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor porseleinen kopjes voor hun koffie? Het lijkt misschien een klein detail, maar is het allesbehalve. Porseleinen kopjes hebben de kracht om de hele koffiebeleving van een kopje koffie te veranderen. Ze hebben niet alleen invloed op hoe je koffie smaakt en voelt, maar ook op hoe je werknemers hun koffiepauzes beleven, de indruk die je bedrijf maakt op bezoekers en zelfs op de duurzaamheid van je bedrijf.

Section Image

SMAAKBELEVING TEN TOP

Het eerste voordeel van het gebruik van porseleinen kopjes is dat ze de smaak van de koffie verbeteren. Porselein houdt de warmte van de koffie beter vast dan plastic of papier. Zo blijft de koffie langer warm. Dit verbetert niet alleen de smaak, maar ook de algehele ervaring van het drinken van koffie. Bovendien, wie wil er nu niet genieten van een warme kop koffie tijdens een drukke werkdag?

Machine-1-scaled-e1620041959525

EEN INDRUK VAN KLASSE

Ten tweede, porseleinen kopjes voegen een gevoel van klasse en verfijning toe aan je bedrijf. Stel je de indruk voor die je maakt op klanten, zakenpartners en potentiële werknemers. Wanneer zij een warme kop koffie aangeboden krijgen wordt deze geserveerd in een elegant porseleinen kopje. Vergelijk dat dan eens met het serveren van koffie in een goedkoop wegwerpbekertje. Een verschil van dag en nacht als je het ons vraagt.

Section Image

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT HAND IN HAND

Ten slotte is het kiezen voor porseleinen kopjes in plaats van wegwerpbekers een eenvoudige maar effectieve manier om je bedrijf te verduurzamen. In tegenstelling tot wegwerp plastic en papieren bekers. Duurzame zakelijke koffiemachines en koffie geschonken in porseleinen kopjes. Deze kunnen meerere keren worden gebruikt en zorgt zo voor minder afval. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar het kan je bedrijf ook helpen om aan duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen en een groener imago te creëren.

Section Image

WAAROM KIEZEN VOOR COFFEECLICK?

Zoals je kunt zien is de keuze voor porseleinen koffiekopjes een klein verandering dat een groot verschil kan maken voor je bedrijf. Bij CoffeeClick bieden we daarom onze klanten altijd de mogelijkheid om te kiezen voor hoogwaardige porseleinen koffiekopjes. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Til je koffie-ervaring vandaag nog naar een hoger niveau en maak je bedrijf tegelijkertijd duurzamer. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij de koffiebeleving binnen jouw bedrijf kunnen transformeren met een breed scala aan stijlvolle en duurzame porseleinen koffiekopjes.

eline-coffeeclick