Thuiskomen op het werk

Blog, Nieuws 7 oktober 2021 Nick Murauer
Machine-1-scaled-e1620041959525

Om te lezen bij de koffie

Na maanden van thuiswerken, online vergaderingen en weinig persoonlijk contact met collega’s, keren we steeds meer terug naar het oude normaal. Hierbij hoort ook het starten van de dag met een heerlijk kopje koffie op de werkvloer. Bijpraten met collega’s over het weekend en natuurlijk de laatste gebeurtenissen in en rondom het kantoor. Kortom, koffie drinken is een sociale bezigheid, een pauzemoment en zorgt voor verbinding op de werkvloer. Waarom koffie zo belangrijk is leggen we je hieronder graag uit;

1. Ontspanning

Het drinken van koffie op de werkvloer zorgt voor een pauzemoment tijdens de werkdag. Onderzoek toont aan dat na het nemen van een pauze, medewerkers proactiever zijn en dat de prestaties verbeteren. Heerlijke koffie op de werkvloer kan dus positieve effecten hebben voor de werknemers. Bovendien kan alleen al de geur van koffie zorgen voor een kalmerend effect!

2. Koffie verbindt

Het halen van een kopje koffie is ook een sociale bezigheid. Even vragen aan je collega’s hoe het gaat of hoe het weekend was. Wat de planning van de dag is. Wat de laatste roddels zijn. Keer op keer die ene slechte mop herhalen. We kennen het (bijna) allemaal. Op deze manier kan er dus een gevoel van verbondenheid ontstaan.

verbindt

3. Heerlijke koffie als visitekaart van het bedrijf

Als je binnenkomt bij een bedrijf is koffie vaak het eerste dat aangeboden wordt. En zoals elke eerste indruk is dit zeer belangrijk. Bezoekers moeten zich welkom voelen en speciaal. Een heerlijk kopje verse bonenkoffie is daarmee het visitekaartje van het bedrijf.

Drink jij al heerlijke koffie op kantoor?

Nu werknemers weer meer naar kantoor komen, is heerlijke koffie op kantoor extra belangrijk. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren of plan een proef afspraak in!