Denk je aan je (koffie)pauze?

Nieuws 15 oktober 2020 Nick Murauer

Is die koffiepauze nou echt zo belangrijk?

Is die koffiepauze nou echt zo belangrijk?
Het is voor veel mensen met een kantoorbaan soms de enige beweging die zij hebben tijdens een werkdag. De wandeling naar de koffiemachine… Voor de één is dit misschien 1 of 2 keer per dag, maar voor de echte ‘coffee addicts’ kan dit veel vaker zijn! Even van die stoel af is vaak een fijne afleiding. Even met je gedachten uit die veel te drukke agenda gevuld met tientallen afspraken en deadlines. Gewoon even rustig de tijd nemen. Om te genieten van een kopje koffie.
Naast fysieke beweging, is vooral de mentale rust heel belangrijk. Je lichaam heeft deze rust regelmatig nodig gedurende de werkdag. Bij een gebrek kun je last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, een verminderd concentratievermogen en ga zo maar door. We’ve probably all been there…

Pauze is tijdverspilling

Deze gedachte heerst vaak onder werknemers. Het tegenovergestelde is waar. Een korte pauze, een wandeling naar de koffiemachine, misschien zelfs even naar buiten om een frisse neus te halen zorgt voor een verhoging van de productiviteit! Belangrijk tijdens deze korte en soms lange pauzes is dat je probeert jezelf echt even af te zonderen van je werk. Dus verander even van omgeving, blijf vooral niet achter je bureau zitten. Je zult merken dat je na deze kleine pauze weer vol inspiratie en concentratie zit. Dit is nog belangrijker nu thuiswerken weer de norm is. De scheiding tussen de werksfeer en privésfeer wordt vager, geen collega’s om je heen waarmee je even rustig kan genieten van je pauze. Daardoor wordt de pauze nu ook vaak vergeten, ingekort of besteed achter de laptop. Ons stappenplan voor een goed bestede pauze:

  • Sla de laptop dicht
  • Loop naar jouw koffiemachine
  • Zet een heerlijk kopje koffie, espresso, cappuccino, thee of iets anders naar jouw smaak. Met een koekje misschien? 😉
  • Geniet!

Let’s take a coffee break…

Een pauze zou geen echte pauze zijn als er geen kopje koffie, cappuccino of espresso wordt gedronken. Of thee natuurlijk.. Drink je thuis goede koffie? En nog belangrijker.. Hoe is de koffie bij jullie op kantoor? Op veel kantoren wordt nog geen goede koffie gedronken. Waarom? Als wij dit toch eens wisten…
Heerlijke koffie beschikbaar voor kantoren van elk formaat, hoe aantrekkelijk klinkt dat? Met een glashelder concept zorgen wij ervoor dat onze klanten worden ontzorgd van A tot Z.
Vul de keuzehulp in en weet gelijk welke koffiemachine bij jullie past!