De handleiding naar een nieuwe koffieleverancier

Blog 16 februari 2022 Nick Murauer

LATEN WE BEGINNEN BIJ HET BEGIN

Wat is stap 1 wanneer jij op zoek gaat naar een koffieleverancier? Vergelijken natuurlijk!

Maar voordat je hiermee begint is het handig om te weten waar je naar op zoek bent. Want tussen koffieleverancier A en B kan nogal een verschil zitten. Zo kun je de koffiemachines huren, kopen of leasen. En de koffiebonen? Die kun je los kopen van dezelfde leverancier, of ergens anders.

Wanneer je voor jezelf helder hebt aan welke eisen de koffieleverancier moet voldoen, start de zoektocht pas écht. Zoeken, offertes opvragen en deze vergelijken. Totdat je de juiste partij hebt gevonden.

Section Image

KENNISMAKEN MET JOUW LEVERANCIER

Niet geheel onbelangrijk. Wie is jouw koffieleverancier? Misschien vind je dit niet het belangrijkste. Maar meestal ga je voor een langere periode een relatie aan met deze koffieleverancier. Wie komt de machine installeren en geeft je advies? En wanneer de koffiemachine een storing heeft, wie komt deze dan repareren?

DOOR NAAR DE MACHINE

Een ontmoetingsplaats voor de collega’s op kantoor: de koffiemachine. Of de leden en bezoekers in de kantine. Koffie werkt verbindend. En hoe leuk is het dan als het ook nog uit een mooie machine komt? 

Maar! Wat natuurlijk nog belangrijker is, is hoe je deze machine gaat financieren. Zoals we in de intro al zeiden; koffiemachines worden meestal gekocht, gehuurd of geleased.

Behalve de financiering van de koffiemachine zijn er nog andere belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de koffiemachine. Vaak wordt alleen rekening gehouden met het maximale aantal kopjes die de machine per dag kan zetten. Maar hoe groot is de bonenbak? En de afvalbak? Ben jij bereid om na een aantal kopjes de bonen te vullen en de afvalbak te legen? Is het antwoord nee? Dan is dit wel iets om rekening mee te houden!

Section Image

WELKE BONEN OF MELANGE KIES JIJ?

Smaken verschillen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste bonen kiest voor jouw koffiemachine. Slechte verse bonenkoffie? Die is (gelukkig) niet veel meer te vinden. Maar tussen de smaak van de verschillende melanges zit nog wel verschil. Daarom is het belangrijk om voordat je een keuze maakt, een proef afspraak in te plannen.

Section Image

SERVICE

Last, but certainly not least! De service. Want geen enkele koffiemachine is onverwoestbaar. En wanneer er dan iets gebeurt met je zakelijke koffiemachine, wil je natuurlijk wel weten wie er langskomt om hem te repareren en binnen welk tijdsbestek? En hoe zit het met de kosten? Zit dit inbegrepen in het koffie contract, of moet je hiervoor apart betalen? Belangrijk om dit van tevoren uit te zoeken!

HOE DIT BIJ COFFEECLICK WERKT?

Wij kunnen simpel antwoord geven op al je vragen. Wat betreft prijs; alle bovengenoemde kosten zitten inbegrepen in de vaste prijs per kopje! Dat houdt voor jou in dat je geen kostbare investering hoeft te doen. Jouw bedrijf of vereniging wordt zonder te investeren voorzien van hoogwaardige apparatuur, wekelijks vers gebrande koffiebonen en perfecte serviceverlening. Samen met jou kijken we naar welke koffiemachine het meest geschikt is voor jouw kantoor of vereniging. Voor de smaak komen we bij je langs. Samen met een van onze monteurs wordt de machine afgesteld zodat de smaak precies is zoals jullie dat willen. En is er een storing? Dan staat een van onze CoffeeClick monteurs binnen 8 werkuren voor je klaar om het probleem op te lossen. Want een dag zonder koffie… is natuurlijk een verloren dag.

JE KAN AAN DE SLAG!

Je hebt nu alle handvatten om op zoek te gaan naar de, voor jou juiste koffieleverancier. Heb je interesse in een all-in koffieconcept? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij geven je graag persoonlijk advies op basis van jouw behoeften en wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij nodigen je graag uit voor een proefafspraak!